Megosztás

Kapcsolat

Perfect Contir 2012 Pénzügyi és Számviteli Szolgáltató Kft

Székhely:

1222 Budapest, Kazinczy utca 8

Telephely:

1116 Budapest, Temesvár utca 19-21

Tel: +36-70/286-2835

E-mail: info@perfectcontir.hu

Adószám: 23825787-2-43

Cgj: 01-09-979972

Nyitvatartás:

Hétfőtől - Péntekig

8:00 - 18:00

Szombat: Igény esetén!
Vasárnap: Zárva

Ügyfélfogadás kizárólag előre egyeztetett időpontban!

A NAV tavaszi ellenőrzéssorozatának tapasztalatai

2013.06.03.

A kereskedők negyede nem ad számlát

Az adóellenőrök és a pénzügyőrök több mint tízezer ellenőrzésből minden negyedik esetben szabálytalanságot találtak. A várható bírság összege meghaladja a 320 millió forintot. 53 üzletműködését 12 napra felfüggesztették.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrei másfél hónapig interneten kereskedőket, szépészeti szolgáltatókat, virágkereskedőket, gumikereskedéseket, vendéglátó- illetve szórakozóhelyeket, éjszakai taxikat tettek próbára, és nagyobb beruházásokon jártak. Hatezer esetből minden negyedik adózó megpróbálta eltitkolni bevételét, mivel sem nyugtát, sem számlát nem adtak a vásárlóiknak, vendégeiknek.

A revizorok és a pénzügyőrök a 2700 foglalkoztatással kapcsolatos ellenőrzéskor is hasonló mulasztási aránnyal szembesültek. Továbbra is jellemző, hogy az alkalmazottakat nem vagy csak késve jelentik be. A foglalkoztatással kapcsolatos kötelezettségeket a szezonális munkát – például mezőgazdasági vetési, betakarítási munkálatokat – vállalóknál a munkáltatók szinte egyáltalán nem teljesítik. A nagyobb beruházásokat végző társaságok és a legnépszerűbb szórakozóhelyek is hasonló gyakorlatot folytatnak: alkalmazottaik jelentős része feketén dolgozik.

Bár a tavaszi ellenőrzési akciónak vége, a NAV továbbra is rendszeresen vizsgálja, hogy a kereskedők adnak-e nyugtát az áru mellé, és a munkáltatók szabályosan bejelentik-e dolgozóikat.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!